WojtRybnik Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam koledzy. Wiem, że temat był już poruszany, ale nie mogę go jakoś znalezć :). Wybieram się w lutym na miesiąc na wschodnie wybrzeże USA, bilety mamy już kupione i jak zapewne się domyślacie, korci mnie ściągnąć na własną rękę Ram'a 1500 od 2010r. Do tego czasu chciałbym sprzedać mojego obecnego Ram'a o ile jest to w PL w ogóle możliwe, patrząc na ogłoszenia w których cały czas powtarzają się te same samochody. Czy jest możliwy zakup samochodu przeze mnie w U.S. i wysłanie go promem do Niemiec ?. Jeśli obywatel z UE nie może kupić samochodu w USA to z jaką firmą najlepiej pośredniczącą współpracować??? Może któryś z kolegów nabył w ten sposób swojego truck'a ??? Podaje przykładowy link : Crew Cab http://www.autotrader.com/fyc/vdp.jsp?ct=u&car_id=291693462&dealer_id=67800&car_year=2009&systime=&doors=Four+Door&model=RAM1504WD&search_lang=en&start_year=2009&body_style=TRUCKS&keywordsfyc=&keywordsrep=&highlightFirstMakeModel=&search_type=used&distance=0&min_price=&rdm=1308684703188&drive=4+wheel+drive&marketZipError=false&advanced=y&fuel=&keywords_display=&sownerid=614728&lastBeginningStartYear=1981&end_year=2012&showZipError=n&make2=&certified=&feature9=navigation&engine=&dma=MIAMI-FT_LAUDERDALE_MI&page_location=findacar%3A%3Aispsearchform&body_code=32&transmission=&default_sort=priceASC&max_mileage=30000&color=&address=33122&sort_type=priceASC&max_price=&make=DODGE&seller_type=b&num_records=25&cardist=1155&standard=false Quad Cab http://www.autotrader.com/fyc/vdp.jsp?ct=u&car_id=300034727&dealer_id=73026&car_year=2010&doors=Four+Door&model=RAM1504WD&pager.offset=25&search_lang=en&start_year=2009&body_style=TRUCKS&search_type=used&distance=0&drive=4+wheel+drive&rdm=1308684703188&marketZipError=false&advanced=y&sownerid=614728&lastBeginningStartYear=1981&end_year=2012&showZipError=n&feature9=navigation&dma=MIAMI-FT_LAUDERDALE_MI&page_location=findacar%3A%3Aispsearchform&body_code=32&first_record=26&default_sort=priceASC&max_mileage=30000&address=33122&sort_type=priceASC&make=DODGE&num_records=25&seller_type=b&cardist=1054&standard=false&rdpage=thumb Wersja Crew Cab jest dłuższa od Quad Cab, czy po prostu ma krótszą pakę ?? Zakładam ten temat zupełnie bez emocji, może uda mi się sprzedać mojego i kupię coś w USA, albo będę jezdził obecnym, jeszcze przez parę dobrych lat. Jedyna opcją zakupu truck'a w Stanach jest osobisty wybór i odbiór samochodu. Jest w moim mieście salon www.mustang.net.pl , który jest w stanie ściągnąć jakiekolwiek auto z USA, jeszcze z nimi nie rozmawiałem o takiej opcji kupna. Czekam na Wasze opinie czy jest sens się za to zabierać, czy też nie kupić Ram'a np na www.mobile.de, kilkaset kilometrów od domu. Pozdrawiam Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam! Ja swojego 2 generacji CTD kupiłem od sprzedawcy nowych pick-upów w Belgii. Zostawił go ktoś w rozliczeniu za nowego. Właściciel, Marokańczyk, ma paredziesiąt RAM-ów i Fordów na placu. Jest to kawałek za Antwerpią. Handiricars.be Ja odniosłem pozytywne wrażenie. Pracuje tam chłopak z Polski, potwierdził po cichu, że mój nabytek był przyprowadzony w rozliczeniu i stał spokojnie w pokrzywach bez żadnego "upgrejdu". pzdr kj Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetrash Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Z tego co pytałem dilera - quad i crew mają tą samą długość, crew ma mniejszą pakę. A to ja mam pytanie: przy kupnie nowego auta z salonu w DE (bo widzę dużo moich Longhornów już na miejscu) - jakie opłaty w Polsce trzeba doliczyć? Jeszcze cła, podatki itp? Nowe auto w niemczech wydaje się lepszą opcją niż ściąganie ze stanów. W DE raczej będą miały prędkość w KPH, pewnie przystosowane lampy do europejskich i przede wszystkim, można podskoczyć do Munichu czy Hamburga i obejrzeć. Czasowo też lepiej wychodzi. Przynajmniej tak mi się wydaje. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 .... W DE raczej będą miały prędkość w KPH, pewnie przystosowane lampy do europejskich ... Wcale nie jest to regułą. Prędkościomierz w km/h mają tylko wersje kanadyjskie. Jeśli chodzi o światła to Niemcy (i inne państwa w Europie) czasem przerabiają kierunki i na pewno dodają przeciwmgielne. Przodu natomiast nikt poza Polską nie rzeźbi jeśli nie możliwości zamiany na oryginalny reflektor asymetryczny (a nie ma) - zostaje symetryczny. Swoją drogą cały czas się nie mogę nadziwić Amerykanom, że nie zrobią wersji EU. W końcu jednak jest trochę miłośników tych samochodów na starym kontynencie... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Wersja Crew Cab jest dłuższa od Quad Cab, czy po prostu ma krótszą pakę ?? Crew Cab ma mniejszą pakę, kosztem większej kabiny. I pewnie w urzędzie celnym jest osobowym i dochodzi akcyza. quad 6,4ft bed crew 5,6ft bed http://www.edmunds.com/car-comparisons/?veh1=101349677|quad-cab&veh2=101349695|crew-cab&show=0|1|2|3|4|5|6|7|8&comparatorId=1274993 Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetrash Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Crew Cab ma mniejszą pakę, kosztem większej kabiny. I pewnie w urzędzie celnym jest osobowym i dochodzi akcyza. quad 6,4ft bed crew 5,6ft bed dokładnie tak jest. akcyza dochodzi do crew caba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetrash Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 MKmario, na tylnych siedzeniach różnica jest kolosalna. to jednak 15 cm różnicy. przy ciasnym Quad to Crew to limuzyna. co do ramboxów w nadkolach może to fajne, ale tam to rdza będzie się czuła jak u sibie w domu po kilku latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 MkMario, masz rację, to dwa Crew Cab'y, musiałem pomylić wklejane linki. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam!Ja swojego 2 generacji CTD kupiłem od sprzedawcy nowych pick-upów w Belgii. Zostawił go ktoś w rozliczeniu za nowego. Właściciel, Marokańczyk, ma paredziesiąt RAM-ów i Fordów na placu. Jest to kawałek za Antwerpią. Handiricars.be Ja odniosłem pozytywne wrażenie. Pracuje tam chłopak z Polski, potwierdził po cichu, że mój nabytek był przyprowadzony w rozliczeniu i stał spokojnie w pokrzywach bez żadnego "upgrejdu". pzdr kj czy to jest sklad celny , i trzeba dodac do ceny pozostale skaldniki ? ( vat , clo itp ) Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam! O to trzeba by zapytać. Są komunikatywni w kilku cywilizowanych językach, odpowiadają na maile, ja się dogadałem mimo słabej znajomości angielskiego. Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 http://home.automobile.it/homepage/veicoli-fioravantimotors.html Ten sprzedawca z Włoch ma dużo truck'ów z USA. Ceny atrakcyjne, tylko pytanie co do nich należy doliczyć. Mam rozumieć, biorąc Quad Cab'a nie płacę akcyzy bo jest to samochód ciężarowy w rozumieniu Urzędu Celnego ??. Jeśli do tych cen nie będą dochodziły jakieś wysokie opłaty to opłaca się kupić Ram'a u sąsiadów z Italii. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetrash Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Quad jest bez akcyzy. Crew z akcyzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 i jeszcze z instalacja gazowa kupujesz te sprzety Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Sprowadzając nowego Ram'a z Włoch w wersji Crew Cab płacę akcyzę 19%, czyli mniej więcej 15.000 zł ???. Quad Cab to ciężarówka wedle przepisów Urzędu Celnego i akcyzy nie płacę tak ??. Jesteście pewni, że Crew jest traktowany jako osobówka ???. Przecież ma wyrazna barierę pomiędzy częścią załadunkową a siedzącą. Rozumie np Chevrolet'a Avalanche'a, który ma zespoloną bryłę, ale Ram to typowy samochód roboczy. A to, że ma trochę więcej miejsca na nogi z tyłu to nie zmienia tego faktu. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedi Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Co do avalanche to jest to ciężarówka czyli bez akcyzy, co prawda gość od którego go kupowałem sprowadził go jako osobowy (gość dostał auto w prezencie od dzieci z usa i wyglądał że się nie znał na tym) ale potem dałem to do rzeczoznawcy i mam wbite jak byk ciężarowo uniwersalny czy jakoś tak i normalnie podchodzi pod vat7 Cytuj CHEVROLET AVALANCHE 2003 5,3 4X4 -MYŚLENIE NIE BOLI, ALE WYMAGA WYSIŁKU- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 WojtRybnik, Ja mam GMC Crew Caba czyli z 4 drzwi i mam zarejestrowanego jako ciezarówka Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi