Lemmy Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Mistrzowie, Wiem, że niektórzy z Was już to ćwiczyli w praktyce lub choćby w teorii. A więc: Na co uważać? Co na to komfort jazdy? Czego broń Boże nie robić? I czy to w ogóle ma sens jeśli się daje podkładki lub amory dłuższe o 2 cale? Pozdr Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Na co uważać? Co na to komfort jazdy? Czego broń Boże nie robić? I czy to w ogóle ma sens jeśli się daje podkładki lub amory dłuższe o 2 cale? Uważać, żeby go za wysoko nie skręcić, bo będzie świecił światłami po koronach drzew, komfort jazdy jest na porównywalnym poziomie, widoczna zmiana wysokości, ma sens jeśli chodzi o estetykę i nie ma sensu, jesli mysli się o offroadzie. Po podniesieniu konieczne jest ustawienie geometrii. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Po podniesieniu konieczne jest ustawienie geometrii. A jednak. Tu znalazłem opis http://www.fatbobsgarage.com/instructions/1111-EXT11.pdf z którego wynika, ze 1/4 obrotu przekłada się na 1 cal liftu. Dzięki chłopaki. Obejrzałem filmik przeczytałem komentarze i chyba wiem, co chciałem. Pozdro Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 generalnie powinno zmienic sie tez drazki na mocniejsze, bo podkrecajac seryjne beda pracowac przy wiekszych naprezeniach podczas dobijania zawieszenia (w extremalnych warunkach moze taki drazek peknac) Masz rację i dlatego nie polecam tego typu liftowania do użytkowania w offroadzie. Swoją drogą nie natknąłem się jeszcze na aftermarketowe drążki. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi