rejcz Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam serdecznie ! Po zaparkowaniu ostatnio mojego samochodu od czasu do czasu mam problem z odpaleniem go :-( Czasem odpala bez żadnych problemów , jednak zdarza się że po włożeniu kluczyka zegary się nie podnoszą , zaczynają świecić lampki od rezerwy i lampka od silnika ( tzw. check ) no i dioda immobilizera sygnalizuje ,że jest on uzbrojony . Byłem z tym już u elektryka , ale zbyt wiele mi nie pomógł , wymontowali tylko drugi alarm który ponoć był dołożony przez poprzedniego właściciela i przypuszczam że zaingerowali w oryginalny , bo centralny zamek przestał działać . Czytałem na zagranicznym forum , że może to być problem z systemem SKIM czyli immobilizerem tylko ponoć gdyby tak było to auto odpalałoby za każdym razem tylko po ok. 3 sek gasło , a mój Ram albo odpali i jest wszystko ok , albo mogę kręcić rozruchem do upadłego i niema reakcji . Proszę o pomoc w tej sprawie ! Cytuj DODGE RAM 5.9 V8 2002r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Podczepie się pod temat żeby nei powielać tematu. Dzisiaj rano nie mogłem otworzyć auta Dodge Ram 2006, zuważyłem ze dioda na desce cały czas świeci a nei jak bylo wcześniej pulsacyjnie świeciło. Niestety coś się z zamkiem stało i nie moge go otworzyć manualnie. Pytanie teraz czy jest możliwe ze się alarm powiesił chwilowo i zrzuceniu klemy to coś da, czy może bateria w kluczyku padła? Dzięki z góry za podpowiedzi Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Kozioł Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ja bym zaczął od baterii, jest zimno i wszystko możliwe że umarła. Odłączając klemy na pewno zrobisz reset, więc jak to nie wina pilota to powinno pomóc, tylko najpierw musisz dostać się do auta ;) Cytuj Ford F-150 4.6 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 No właśnie z tym dostaniem się do auta zostawiam szwagrowi mechanikowi ja musze juz spadać do DE :P. Jak się sprawa wyjaśni dam znać :> [ Dodano: 2013-01-11, 21:52 ] czy trzeba kluczyk po wymianie baterii jakos specjalnie programowac? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack ram 3500 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 co do pirewszego tematu musisz sprawdzic przewody od stacyjki za oceanem ludzie ktorzy wstawiaja alarmy to partacze zaufaj mi bylem tam i naprawialem po nich takie problemy ,co do drugiego tematu to odlaczenie aku nie zresetuje alarmu(tylko go uaktywni) musisz otworzyc dzrzwi kierowcy lub pasazera kluczem tak sie wylacza alarm lub bateria w kluczu Cytuj dodge ram 3500 dually 5.9 td Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 auto ma fabryczny alarm [ Dodano: 2013-01-12, 20:17 ] dodge powrocil straszyc plaskacze na drogach :)....okazalo sie ze po wymianie baterii wkluczyku na nowa okazala sie zdechnieta, po kolejnej wymianie baterii co z poczatku mogloby sie wydawać ze to strzał w 0 okazał sie strzałem w 10. Teraz jest na warsztacie, szwagier sprawdzi czemu ostatnio zjada prad(a moze to wina nowego aku), i oczywiscie naprawi zamek w drzwiach zeby nastepnym razem mozna bylo go otworzyć manualnie :)...pozdro Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_8677 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witajcie, Mam podobny problem jak kolega "rejcz" który ten temat zaczął, dziś uruchomiłem Dodga, zapalił i po sekundzie zdechł jakbym go wyłączył kluczykiem. Myślałem, że to pompa paliwa się poddała, natomiast zauważyłem, że nie działa centralny zamek z pilota, zaś po włożeniu kluczyka i przekręceniu na zapłon pilot działa... Nie ogarniam tego co się dzieję. Może ktoś z was bardziej doświadczony mi pomoże? Jeszcze jedno, przy przekręcaniu kluczyka z prawej strony prędkościomierza na dole przy włączaniu zapłonu mruga czerwona kontrolka. Korzystając z okazji Życzę Wesołych Świąt. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi