dejwitt Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Panowie wywala mi blad P0533 tyczy sie on wysokiego cisnienie A/C , teraz tylko pytanie czy t obedzie rzeczywiscie wina czujnika czy np pompy klimy? mial ktos taki z szanownego grona kolegow problem? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman
bigboy_kk Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 a ja kolejny raz mam P0440 P0441 zawor odprowadzajacy opary ;-( na razie co jakis czas kasuje blad :-)ale powoli zaczyna mnie to wkurzac znalazlem problem "usterke" ze wzdeciami mojego RAMA ;-) wezyk doprowadzajacy opary do spalania ktory wchodzi do przepustnicy byl wyleciany ;-) i stad sie bral blad ;-) Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
Przemo76 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 IMHO powinieneś zacząć od sprawdzenia ciśnienia w układzie, jeśli będzie takie jak powinno, to następnym krokiem będzie sprawdzenie czujnika. Kiedy ostatni raz byłeś na czyszczeniu i nabijaniu klimatyzacji? może coś się gdzieś przytkało - ciężko wyczuć-nie kiełbasa, ale od czegoś trzeba zacząć. Pozdrawiam Cytuj V8 Fan
dejwitt Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 klima byla czyszczona i nabijana w zeszlym roku w marcu, przestala dzialac po swietach bozego narodzenia....dzisiaj jestem posprawdzeniu i wychodzi na to ze czujnik sie zacial na wysokim cisnieniu co powoduje ze nawet kompresor nei ma szans sie wlaczyc bo go wyzej wymieniony czujnik blokuje, koszt czujnika w serwisie okolo 500zl grrr Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman
Rekomendowane odpowiedzi