RegulaminRegulamin  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload  PORTAL

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: drug
2010-04-02, 19:03
Radio
Autor Wiadomość
Arkadi 

Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Skąd: okolice Bielska-B
Wysłany: 2014-03-10, 20:59   

Zakupiłem zwykłe standardowe radio więc mam teraz problem z kabelkami. Posiłkowałem się schematem do Dodga 2001 rok, ale efekt jest taki że radio działa ale żaden z głośników nie gra. Ktoś z was bawił się w podłączanie radia?
_________________
DODGE RAM 5.9 1998
 
 
     
zyga

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 547
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-03-11, 05:59   

Pewnie jest tak, że fabryczne radio idzie pod wzmacniacz.
Więc albo musisz odnaleźć wzmacniacz i podpiąć się pod kable głośnikowe, albo podciągnąć nowe kable do głośników.
Ewentualnie jeszcze wymiana wzmacniacza na nowy bo starym bez fabrycznego radia będzie ciężko zasterować.
_________________
tdi engines are for senior citizens
 
 
     
Arkadi 

Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Skąd: okolice Bielska-B
Wysłany: 2014-03-11, 09:26   

Wcześniej było podpięty jakiś stary Kenwood. Kabelki były poskręcane byle jak, zasilanie inaczej (nowe radio wogóle wtedy nie grało ) ,przód był tyłem ale grały 3 głośniki.
_________________
DODGE RAM 5.9 1998
 
 
     
Arkadi 

Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Skąd: okolice Bielska-B
Wysłany: 2014-03-11, 10:40   

Co ciekawe - odłączenie i na nowo wpięcie wtyczki od głośników przy załączonym radiu powoduje granie głośników.
_________________
DODGE RAM 5.9 1998
 
 
     
siepiet 
Lukasz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 08 Mar 2014
Posty: 341
Skąd: Coventry UK
Wysłany: 2014-04-24, 10:49   

Koledzy wymienal ktoś radyjko w swoim Ramie(3 generacja) z amerykańskiego na europejskie od jakiegoś Jeepa/Chryslera? fajnie bo by pasowalo w deske rozdzielcza ale jeśli nie będzie dzialac to może lepiej od razu kupic ramke i jakies radyjko nie fabryczne
_________________
Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl
605 497 015
 
 
     
Tadeusz_B


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 984
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2014-04-24, 11:13   

I myślę że jakość może być lepsza.
_________________
Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
 
 
     
siepiet 
Lukasz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 08 Mar 2014
Posty: 341
Skąd: Coventry UK
Wysłany: 2014-04-24, 12:01   

generalnie sam dźwięk jest zadowalający(infinity) tylko nieparzyste stacje w moim rejonie to jakas porazka
_________________
Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl
605 497 015
 
 
     
Kuba M. 


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 487
Skąd: Mszczonów
Wysłany: 2014-04-24, 12:15   

Wszystkie marki Chryslera, czyli m.in. Jeep i Dodge miały zakładane te same radia - jak dobierzesz odpowiedni rocznik, to będzie pasowało bez przeróbek
_________________
F150 302 V8 4x4 - sprzedany :-(
 
 
     
Tadeusz_B


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 984
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2014-04-24, 12:30   

Ja do Gold winga przestrajałem na nieparzyste.
_________________
Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
 
 
     
siepiet 
Lukasz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 08 Mar 2014
Posty: 341
Skąd: Coventry UK
Wysłany: 2014-04-24, 13:19   

Dzieki Kuba M., znalazlem takie samo radyjko jak moje od jakiegos chryslera, zaryzykuje i zobaczymy czy bedzie hulac. Mam nadzieje ze to ze mam te infinity to nie robi roznicy, radio chyba od grand voyagera
Pozdrawiam
_________________
Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl
605 497 015
 
 
     
dejwitt 


Pomógł: 5 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 880
Skąd: Żory
Wysłany: 2014-05-23, 19:54   

Pytanko do wytrawnych elektroników, kupilem nowe radio 2din Alpine IVE W530BT do mojego Dodge, chciałbym je podłączyć. Jest oczywiście kostka ISO ( domyslam sie ze ja bezposrednio przylaczam do oryginalnych kostek w aucie). Ale kabel z trybu ACC gdzie mam pociagnac i pytanie czy kabel plusowy i minusowy mam ciagnac osobno pod akumulator czy kostki ISO wszystko rozwiązuja?
_________________
Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska
Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie
Chevrolet Camaro SS :> SSman
 
 
     
mrB

Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 262
Skąd: EDDL
Wysłany: 2014-05-23, 22:28   

potrzebujesz przejsciowke us -> eu

http://www.ebay.de/sch/i....rysler&_sacat=0


W naszej generacji jest inaczej rozwiazany sygnal ze stacyjki do radia, reszta wtykow w kostce pasuje i dziala bez problemu. Jesli podlaczysz radio, od razu zobaczysz o co chodzi.
Nie pamietam teraz ktory to dokladnie kabel (byl to ktorys z brzegu) wystarczylo zmostkowac z wlasciwym sygnalem ze stacyjki, ktory jest nie wykorzystany po stronie radia w przejsciowce (brak kabla w tym slocie).
_________________
5.7L ECONOMY PACK
 
 
     
dejwitt 


Pomógł: 5 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 880
Skąd: Żory
Wysłany: 2014-05-23, 23:27   

Kurde nie mam czasu kupic tego adaptera na ebay bo jutro chce radio wpakowac do auta..najwyzej polacze kable poprzez koncowki
_________________
Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska
Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie
Chevrolet Camaro SS :> SSman
 
 
     
dejwitt 


Pomógł: 5 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 880
Skąd: Żory
Wysłany: 2014-05-30, 20:55   

Dzisiaj zrobiłem podejście numer 2 do podłączenia radia i radio uruchomiłem ale kuźwa mać nie było w ogole głosu. Sprawdziłem oryginalna koste z kostka ISO i faktycznie piny np. z przednich głóśnikó sie minely ale za to głośniky tylne powinny dzialać bo piny zpasowaly, a tu klapa. Głucho w tylnich głośnikach, czy wie ktoś może co jest grane? Dodam tylko że tam gdzie powinny być głośniki przód podłączone w oryginalnej kostce to jest pin od 7 do 10 bo 11 to uziemienie, jest pusty. Podłącze tą kostke do orygnalnego radia(bez malej kostki tej drugiej) i wszystkie głośniki grają. Chyba jednak nie obejdzie się bez elektryka grrr. A może problem leży w tym że mam system Infinity?

Znalazłem taka strone http://www.the12volt.com/...s.asp?TID=86102 na ktorej wyjanione sa piny do systemy infinity,ale czy mogłby ktoś mi to przetłumaczyć na prosty rozum ehhe bo ja to widze w czarnych barwach, z góry wielkie dzięki
_________________
Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska
Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie
Chevrolet Camaro SS :> SSman
 
 
     
Arkadi 

Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 20
Skąd: okolice Bielska-B
Wysłany: 2014-05-31, 07:55   

Pewnie jest wzmacniacz (tak jak u mnie). Zerknij tu http://asu.pl/modules.php...highlight=radio
_________________
DODGE RAM 5.9 1998
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group